مرگ نشسته: چگونه با نشستن خودکشی کنیم؟
رفتار کم تحرک که در ادبیات علمی از آن با رفتار نشسته نیز یاد می شود، می تواند یکی از علل اصلی مشکلات جسمانی بدن انسان و سلامت وی باشد. اگر به بدن انسان دقیق نگاه کنیم متوجه می شویم که از نظر ساختاری برای حرکت طراحی شده است و بنابراین هر چه بی تحرک تر باشیم، از ذات و طبیعت بدن خود نیز بیشتر دور می شویم.
مطالعات متعدد علمی نشان دادهاند افرادی که در طول روز بیشتر می نشینند خطر مرگ در آنها بیشتر است. اما چگونه؟
اولین و ساده ترین پاسخی که می توان به این سئوال داد این است که وقتی شما می نشینید، پویایی و جنب و جوش سوخت و سازی بدن خود را به شدت کاهش می دهید، در نتیجه سیستم سوخت و سازی بدن ورزیدگی خود را برای مقابله با چالش های شیمیایی و فیزیولوژیکی روزانه از دست می دهد. خلاصه اینکه این نشستن ما را چاق می کند. ایستادن ۱۰ برابر نشستن انرژی مصرف می کند و این در حالی است که از پله بالا رفتن ۲۲۰ برابر نشستن انرژی مصرف می کند. (به سادگی می توان گفت افرادی که غیر فعال هستید، لطفا بیشتر بایستید و یا حداقل در روز چند پله را بالا و پایین بروبد).
به محض اینکه یک فرد می نشیند فعالیت های عصبی_الکتریکی عضلات پا از کار می افتد، و آنزیم هایی که به تجزیه چربی ها کمک می کنند تا حد زیادی کاهش می یابند (۹۰ درصد).کافی است ۲ ساعت بنشینید، پس این مدت زمان میزان HDL خون ۲۰% افت پیدا می کند و همین را می گویم که این HDL ضد کلسترول خون می باشد و برای سلامت قلب و عروق واقعا ضروری است. اما نکته جالب توجه تر اینکه بعد از نشستن های طولانی مدت تاثیر گذاری انسولین خون نیز کاهش می یابد. انسولین کمک می کند که قند خون کاهش پیدا کندو به گلوکز خون توسط عضلات اسکلتی برداشت شوند. وقتی عضلات حساسیت خود را نسبت به اثرات انسولین از دست بدهند دیگر قند خون به درون عضلات برداشت نمی شوند و اصطلاحاً مقاومت به انسولین و قند خون بالا اتفاق می افتد که پیش زمینه چاقی و دیابت هستند. پس به محض اینکه می نشینید این تغییرات وسیع هورمونی، سلولی و مولکولی در بدن شما شروع می شود. توصیه می کنیم که حتما نشستن خود را کاهش دهید و اگر نمی توانید حداقل درست بنشینید.
چون نشستن غلط علاوه بر این تغییرات سوخت و سازی باعث آسیب های مفصلی و اسکلتی نیز می شود. در مطالب بعدی انواع نشستن را توضیح خواهیم داد و به شما یاد می دهیم که چگونه صحیح و درست بنشینید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!